Timbale de somon

Printeaza

O reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat.

Ingrediente:Timbale de somon

  • 1 lingurita praf de gelatina
  • 5 linguri apa
  • 100 g branza de vaci
  • 200 g unt cu hrean
  • 150 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 2 fire marar
  • 150 g somon afumat

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina în apă timp de cca 10 min; se dizol¬vă la foc moale. Se amestecă brânza de vaci cu unt, iaurt, 1 praf de sare şi piper; se adaugă mărarul tocat grosier.

Se tapetează formele cu 3 fâşii de hârtie de copt încrucişate. Fâşiile trebuie să fie mai lungi, pentru a atârna peste marginile formelor. Apoi se aşază pe fundul fiecărei forme felii de somon afu¬mat. In compoziţia de brânză se înglobează gelatina dizolvată.

Se repartizează în forme, care se bat apoi cu fundul de masă, pentru a se aşeza ingredientele mai bine. Se nivelează compoziţia în forme cu o lingură. Se acoperă formele cu folie transparentă şi se lasă să stea la frigider cca 4 ore, până se întăreşte compoziţia. Inainte de servire se răstoarnă pe farfurii.

Timbale de somon

Timbale de somon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    A iesit bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.