Timbale de dovlecei şi creveţi cu susan

Printeaza

O reteta de timbale de dovlecei si creveti cu susan din: dovlecei, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, ou, ceapa, usturoi, amidon, sare si piper.

Ingrediente:Timbale de dovlecei şi  creveţi cu susan

  • 5 dovlecei (zucchini)
  • 20 creveţi
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ou
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură rasă amidon
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa şi usturoiul şi căleşte-le într-o tigaie cu uleiul încins, adaugă 3 dovlecei spălaţ şi tăiaţi rondele. Adaugă sare şi piper, după gust, şi căleşte tctul 5-6 minute, apoi pune amestecul în blender, împreună cu oul, amidonul şi pasează totul.

Taie dovleceii rămaşi, pe lungime, felii subţir şi frige-le uşor pe ambele părţi. îmbracă 4 forme pătrate irdi- viduale cu feliile de dovlecei (dacă nu ai forme pentru porţii individuale, poţi folosi una singură, mai mare, cât pentru 4 porţii).

Toarnă în forme compoziţia de dovlecei pasaţi şi di-le la cuptor 20 de minute, la 180° C. Intre timp, curăţă creveţii, păstrându-le capul, apoi tăvăleşte-i prin seminţele de susan.

Frige-i pe grătar câteva minute şi serveşte-i alături de timbalele de dovlecei, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi condimentaţi cu sare şi piper, după gust.

Timbale de dovlecei şi ere veţi cu susan

Timbale de dovlecei şi  creveţi cu susan

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.