Tilapia la cuptor

Printeaza

O reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare, piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie.

Ingrediente:Tilapia la cuptor

  • 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g
  • sare de mare şi piper negru
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2 cepe roşii, curăţate şi tocate
  • 2  ardei iuţi verzi, fără seminţe şi tocaţi mărunt
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
  • 1 bucată de 2 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată şi rasă
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat
  • 3  roşii coapte, mari, tocate mărunt
  • zeama de la jumătate de lămâie (sau după gust)
  • 1 mâna de coriandru tocat
  • 1 lămâie, tăiată felii, pe lung, pentru servire

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta U (cuptor cu gaz). Uitaţi-vă cu atenţie dacă peştele are oase mici şi îndepărtaţi-le cu o pensetă de bucătărie. Asezonaţi fileurile cu sare şi piper, apoi puneţi-le într-un singur strat într-o tavă.

încingeţi uleiul într-o tigaie, adăugaţi cepele şi ardeii iuţi şi sotaţi-i la foc moale 4-5 minute, până când se înmoaie, fără a-şi schimba însă culoarea. Adăugaţi usturoiul, ghimbirul, boiaua de ardei şi coriandrul măcinat şi amestecaţi bine. Lăsaţi-le pe foc câteva minute, până când uleiul se separă, apoi adăugaţi roşiile. Asezonaţi bine şi micşoraţi uşor flacăra. Gătiţi roşiile până se înmoaie complet, apoi luaţi tigaia de pe foc şi adăugaţi zeama de lămâie şi coriandrul tocat.

Puneţi în mod uniform cu o lingură amestecul de roşii picant peste fileurile de peşte, asigurându-vă că sunt acoperite complet. Daţi-le la cuptor 10-15 minute, până când peştele este gata – carnea trebuie să rămână tare la atingere. Serviţi-l imediat, cu lămâia tăiată şi cu orez basmati preparat la abur.

Tilapia la cuptor

Tilapia la cuptor


Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tilapia la cuptor
  • file de tilapia la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.