Tigaie cu roşii uscate şi pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de tigaie cu rosii uscate si pesto din: cartofi, ceapa, rosii conservate in ulei, ciuperci, smantana, pesto verde, patrunjel, sunca afumata, ulei de masline, sare, piper si vin alb.

Ingrediente:Tigaie cu roşii uscate şi pesto

  • 750 g cartofi
  • 2 cepe
  • 30 g roşii conservate în ulei
  • 1 conservă ciuperci (280 g)
  • 150 g smântână
  • 100 g pesto verde
  • 4 fire pătrunjel
  • 8 felii şuncă afumată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 75 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cca 15-20 de min. Se taie ceapa rondele şi se taie roşiile fâşii. Se lasă să se scurgă ciupercile. Se amestecă smântână cu pesto.

Se toacă pătrunjelul. Se decojesc cartofii. Se prăjeşte şunca într-o lingură de ulei şi se lasă să se scurgă.

Se prăjesc cartofii într-o lingură de ulei timp de 6 min. şi se scot. Se prăjeşte ceapa într-o lingură de ulei.

Se adaugă ciupercile şi roşiile, se condimentează, se stinge cu vin şi se dă în clocot. Se adaugă cartofii şi se amestecă. Se taie şunca bucăţi şi se presară pătrunjel. Se serveşte alături sosul pesto şi smântână.

Tigaie cu roşii uscate şi pesto

Tigaie cu roşii uscate şi pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.