Tigaie picantă şi aromată
PrinteazaTigaie picantă şi aromată din: naut, carnati picanti, ceapa, ardei gras, ulei, scortisoara, cimbru si piper.
- 1 conserva cu naut
- 250 g carnati picanti
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 3 linguri cu ulei
- 2 bete de scortisoara
- cimbru
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa şi ardeiul mărunt, iar carnaţii – în cubuleţe. Incinge uleiul în tigaie şi pune la călit ceapa şi ardeiul. Nu lăsa ceapa să se călească foarte tare, ca să nu fie grea la stomac, şi adaugă puţină apă. Când ceapa şi ardeiul s-au înmuiat, adaugă cârnăciorii tăiaţi şi amestecă.
Scurge năutul de apă, pune-lîn tigaie peste restul ingredientelor şi mai pune puţină apă. Dacă ai răbdare, poţi decoji năutul, fiindcă e mai gustos şi mai sănătos.
Condimentează cu sare, piper şi cimbru după gust. După ce dă într-un clocot, pune şi beţele de scorţişoară, ia de pe foc şi lasă câteva minute acoperit.
Tigaie picantă şi aromată
Pofta buna!
O sa incerc si eu picanteria asta 😛