Tigaie de cartofi cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de tigaie de cartofi cu: cartofi, ardei gras rosu, dovlecel, usturoi, ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, nucsoara, zeama de lamaie, arpagic, busuioc.

Tigaie_de_cartofi_cu_legume

Tigaie de cartofi cu legume

Ingrediente:

  • 750 g cartofi mici
  • 1 ardei gras roşu, mic
  • 1 dovle­cel mediu
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 cepe mici
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • nucşoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • arpagic
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ardeiul gras se toacă. Dovlecelul se taie pe lungime, apoi în felii de 1,5 cm grosime.

Usturoiul se curăţă şi se taie felii. Ciupercile şi cepele se spală, se curăţă şi se taie în sferturi.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se călesc puţin cartofii, apoi se dau deoparte. In acelaşi ulei se călesc ciupercile, apoi se adaugă feliile de dovlecei, ardeiul, ceapa şi usturoiul şi se mai lasă puţin pe foc.

La sfârşit se pun din nou cartofii şi se amestecă. Se condimentează cu sare şi piper, cu nucşoară şi cu zeamă de lămâie.

Se presară deasupra fire de arpagic şi frunzuliţe de busuioc.

Tigaie de cartofi cu legume

Tigaie_de_cartofi_cu_legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc tigaie de cartofi cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.