Terina cu telina

Printeaza

Terina cu telina din: cartofi, telina, telemea de oaie, oua, faina, ulei, cimbru, busuioc, salvie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari albi
  • 1 telina mare
  • 200 g telemea de oi
  • 4 oua plus 1 ou pentru uns terina
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • busuioc
  • salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu coajă cu tot în apă cu sare, se scurg şi, după ce se ră­coresc, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri. Se­parat, ţelina se curăţă de coajă, se taie cuburi, se fierbe în apă puţin săra­tă, apoi se scurge, se pa­sează. Piureul de ţelină se amestecă cu telemea­ua de oi rasă, făina, pa­tru ouă şi condimente, după gust.

Se unge o tavă de co­zonac cu ulei şi se ta-petează cu faină, se aşa-ză feliile de cartofi in­tercalate cu piureul de ţelină şi brânză, până se termină toate ingre­dientele. Se unge dea­supra cu oul rămas şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute, la foc potrivit.

Se scoate din tavă după ce se răcoreşte şi se serveşte tăiată felii, garnisită cu crenguţe de busuioc şi cu mărar verde.

Terina cu telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.