Terină din ficat de pui

Printeaza

Terină din ficat de pui

Terină din ficat de pui

Ingrediente:

  • 350 g unt
  • o ceapă
  • doi căţei usturoi
  • 500 g ficăţei de pui
  • un sfert de linguriţă cimbru uscat
  • 100 ml smântână
  • 50 ml coniac
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • o portocală
  • sare, piper

Preparare:

Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o cratiţă, se adaugă ciupercile şi se prăjesc până când scade lichidul format.

Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se topeşte restul de unt, se adaugă legumele tocate şi se călesc până când se înmoaie. Se adaugă ficăţeii de pui, se prăjesc zece minute şi se condimentează.

Se toarnă coniacul, sucul de la portocală, smântână, cimbrul şi se amestecă.

Se ia cratiţă de pe foc, se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se trece totul prin maşina de tocat.

Se amestecă cu mixerul până când rezultă o pastă fină, se adaugă ciupercile şi se amestecă. Compoziţia se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie de plastic şi se introduce la rece.

Terină din ficat de pui

Terină din ficat de pui.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • terina de ficat
  • terina de pasare

1 comentariu

  1. Foarte buna terina cu ficat de pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.