Terina de spanac

Printeaza

Terina de spanac din: spanac, nasturel, smantana, ceapa, unt, faina, lapte, oua, nucsoara, sare, piper, oua de prepelita.

Ingrediente:Terina de spanac

  • 300 g spanac
  • 100 g năsturel/creson
  • 3-4 linguri cu smântână
  • 1 ceapă tocată fin
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • nucşoară
  • sare
  • piper
  • 6 ouă de prepeliţă fierte
  • năsturel/creson pentru ornat

 

Mod de preparare:

Opăreşte frunzele de spanac şi creson două minute şi lasă-le la scurs. Pune-le în blender împreună cu o lingură cu smântână grasă şi mixează. Aureşte ceapa în unt, adaugă făina şi laptele treptat.

Lasă pe foc zece minute, ca să capete consistenţă. Dă deoparte, iar după ce s-a răcorit, încorporează ouăle pe rând, piureul verde, sare, piper şi nucşoară.

Tapetează o tavă de cozonac, toarnă jumătate din compoziţia de ferind, aşază din loc în loc ouăle de prepeliţă şi acoperă cu restul compoziţiei. Toarnă smântână rămasă, acoperă cu folie şi pune tava de cozonac într-una mai mare în care ai turnat apă până la jumătatea celei cu terină.

Dă la cuptor 1-1 1/4 ore şi taie după ce s-a răcit. Inainte de a servi, garniseşte terina cu năsturel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.