Terina de rata

Printeaza

Terina de rata din: piept de rata, bacon afumat, pulpe superioare de pui, usturoi, ficatei de pui, ienibahar, boabe de ienupar, patrunjel, coniac, vin, supa de pui si unt.

Ingrediente:Terina de rata

  • 1 piept de rata cu piele si fara os (de aproximativ 300g)
  • 300 g felii de bacon afumat
  • 300 g pulpe superioare de pui, fara piele dezosate
  • 500 g ficatei de pui, curatati
  • 1/2 lingurita de usturoi tocat
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 1 lingurita boabe de ienupar, rasinite sau zdrobite bine in mojar
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 2 linguri de coniac
  • 100 ml de vin alb sec
  • 500 ml supa de pui
  • putin unt, pentu uns

pentru servit:

  • paine prajita
  • castraveti cornison

 

Mod de preparare:

Indepărtează cu grijă pielea de pe pieptul de raţă, apoi toacă manual totul, inclusiv pielea, foarte mărunt. Păstrează 12 felii de bacon pentru a tapeta forma. Taie toată carnea şi feliile de bacon rămase în bucăţi cu grosimea de 1cm.  Din bucăţile mai puţin grase, păstrează 100g de pui, 250g de ficăţei, jumătate din cantitatea de carne şi de piele de raţă. Aşază totul lângă baconul tocat.

Pune carnea rămasă într-un robot de bucătărie (sau trece-o prin maşina de tocat) şi mixează până obţii o pastă. Transfer-o într-un bol şi adaugă usturoiul, ienibaharul, ienupărul, pătrunjelul, coniacul, vinul şi supa. Amestecă bine şi încorporează carnea tocată manual. Lasă totul să se marineze peste noapte.

Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Unge cu unt o formă de terină (sau de cozonac) cu capacitatea de 1,5 l. Tapeteaz-o cu felii de bacon, lăsându-le să atârne peste margini. Pune amestecul de carne în formă, apoi împătureşte-l cu feliile de bacon rămase şi cu părţile care atârnau peste margini.

Acoperă forma cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu. Pune un prosop de bucătărie împăturit într-o tavă şi aşază terina peste el. Toarnă suficientă apă fierbinte în tavă, până aproape de nivelul formei. Schimbă temperatura la 160°C/gaz 3 şi dă totul la cuptor 1 /2 oră. Apoi las-o să se răcească în tavă timp de 1 oră. Scoate-o şi din tavă şi las-o să se răcească de tot.

Taie o fâşie de folie de aluminiu sau o bucată de carton care să se potrivească formei şi aşaz-o peste terină împreună cu 2 conserve pline. Dă-o la frigider peste noapte. Scoate cu grijă terina din formă, şterge gelatina formată şi serveşte-o feliată, cu pâine prăjită şi castraveţi cornişon.

Terina de rata

Terina de rata

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu am mai auzit de terina de rata pana acum!

  2. Pentru ca esti proasta inculto, Si mai faci si public lucrul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.