Terină de porc cu măsline

Printeaza

Terină de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Terina_de_porc_cu_masline

  • 800 g ceafa ce porc fara os
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml supa de pui
  • 200 ml suc de rosii
  • 30 g masline verzi
  • 2 linguri capere
  • o lingurita cimbru uscat
  • 2 oua
  • 50 g pesmet
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, 3/4 din cantitatea de măsline se taie rondele si se pun cu ceapa şi usturoiul să se călească într-o lingură de ulei. Se lasă 5 minute. Apoi, se adaugă sucul de roşii, cimbrul, supa de pui si se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.

Carnea se trece prin maşina de tocat şi se amestecă bine cu sosul de ceapă şi cimbru. Se adaugă caperele, ouăle bătute şi pesmetul. Se potriveşte gustul de sare si piper. Se varsă amestecul în borcane, se decorează cu măslinele întregi păstrate şi se fierb la bain-marie timp de 20 de minute.

Apoi se lasă să se răcească în apa în care au fiert. Se păstrează la rece.

Terină de porc cu măsline

Terina_de_porc_cu_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.