Terina de orez cu mazare si morcovi

Printeaza

Terina de orez cu mazare si morcovi din: orez, mazare, ardei, ceapa, morcovi, ciuperci, supa de legume, margarina, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Terina_de_orez_cu_mazare_si_morcovi

  • 260 g orez
  • 150 g mazăre
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 conservă de ciuperci feliate
  • supă de legume
  • 50 g margarina
  • 2 linguri ulei
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi ardeiul şi ceapa şi le tai cubuleţe, iar morcovii îi faci rondele. Pui ceapa tocată într-un vas termorezistent, adaugi puţin ulei şi o laşi la sotat câteva minute, la cuptor.

Adaugi ardeiul, ciupercile din conservă, mazărea şi morcovii şi amesteci din când în când. După 10 minute, adaugi orezul bine spălat, amesteci şi torni supa de legume, cât să-l acopere cu totul (la o cană de orez, foloseşti 3 de lichid).

Laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi scoţi vasul din cuptor. Orezul trebuie să fie potrivit de cremos.

Ungi cu margarină mai multe forme ceramice termorezistente şi pui în ele, în mod egal, orezul sărat şi piperat, după gust. Le dai la cuptor, la o temperatură medie, câteva minute, apoi răstorni formele pe farfurii şi serveşti cu mărar proaspăt sau pătrunjel.

Terina de orez cu mazare si morcovi

Terina_de_orez_cu_mazare_si_morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna terina de orez?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.