Terină de năut

Printeaza

Terină de năut din: faina de naut, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, curry, sare.

Ingrediente:Terina_de_naut

  • 150 g faina de naut
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • un catel usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 3 lingurite curry
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată si usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei si curry. Se amestecă si se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. Intre timp, făina de năut se desface cu apă si se fierbe la foc mic până ce ames­tecul devine ca o smântână groasă care se potriveşte de sare. Apoi, împreună cu legumele, se mixează.

Amestecul se toarnă într-o formă de chec si, după ce se nivelează si tava se bate uşor de masă, se coace 35 de minu­te. Se lasă să se răcească în tavă.

Terină de năut

Terina_de_naut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.