Terină de linte verde

Printeaza

Terină de linte verde din: linte, ceapa, cimbru, foi de dafin, gelatina, rosii, arpagic.

 

Ingrediente:Terină de linte verde

  • 125 g linte verde de Puy
  • o ceapă mărunţită
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 4 foi de gelatină
  • 2 roşii
  • 1 lingură de arpagic, tocat

Pentru vinegretă:

  • 1 linguriţă de muştar de Dijon
  • 1 lingură de oţet din vin de Xeres
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 haşmă tocată
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Lăsaţi lintea la înmuiat în apă rece timp de o oră. Intr-un litru de apă sărată, fierbeţi ceapa mărunţită, cimbrul şi dafinul, timp de 25 de minute.

Strecuraţi lichidul. Puneţi în el lintea şi lăsaţ să fiarbă până când se înmoaie (30-40 minute).

Treceţi foile de gelatină prin apă rece pentri a le topi.

Scoateţi două treimi din zeama în care a fiert lintea. Scurgeţi foile de gelatină şi încorporaţi-le în linte.

Turnaţi preparatul într-un vas tapetat în prealabil cu folie de plastic. Lăsaţi să se întărească în fricider, timp de cel puţin 5 ore.

Intr-un bol, preparaţi vinegretă: amestecaţi muştarul şi oţetul, adăugaţi uleiul, apoi ceapa mărunţită şi pătrunjelul, săraţi şi piperaţi.

Tăiaţi pasta în felii subţiri. Decoraţi cu cubul mari de roşii şi cu arpagic tocat. Stropiţi cu vinegretă:

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.