Terina cu telemea

Printeaza

Terina cu telemea din: telemea, smantana, branza, ardei, ceapa, mazare, gelatina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Terina_cu_telemea

  • 300 g telemea de oaie
  • 250 ml smântână groasă
  • 200 g brânză de vaci scursă bine
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 4 codiţe de ceapă verde
  • 100 g boabe de mazăre
  • 10 g gelatină
  • 4-5 linguri de lapte dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dai brânza de oaie pe răzătoare şi o amesteci cu smântâna şi brânza de vaci scursă bine. Adaugi ardeii tăiati cubulete mici, mazărea scursă de zeama în care a fost conservată, codiţele de ceapă verde tocate mărunt.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci totul cu grijă să nu se sfărâme ingredientele. Topeşti gelatina în lapte călduţ şi după ce se răceşte o amesteci cu ingredientele de mai sus.

Tapetezi o formă dreptunghiulară îngustă (sau o tavă de cozonac) cu folie alimentară, apoi torni compoziţia, presând bine să nu aibă goluri de aer, acoperi cu o folie şi o laşi la frigider de seara până dimineata, să se întărească bine. O serveşti tăiată felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.