Terina cu sunca si verdeata

Printeaza

Terina cu sunca si verdeata din: telemea, sunca, branza, smantana, gelatina, patrunjel, masline, ardei, busuioc, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Terina_cu_sunca_si_verdeata

  • 400 g telemea
  • 300 g felii subţiii de suncă presată
  • 5 linguri brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 15 măsline mari
  • 1 ardei gras roşu
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • 20 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Inmoi gelatina în 150 ml apă rece. Toci pătrunjelul şi îl amesteci cu o linguriţă de busuioc şi puţin ulei de măsline până se formează o pastă în care încorporezi 2 linguri de gelatină.

Razi telemeaua, o amesteci cu brânza dulce, măslinele şi ardeiul tăiate mărunt, smântână, piper şi gelatina rămasă, călduţă.

Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru chec, întinzi jumătate din amestecul de pătrunjel, aşezi un strat de felii de şuncă pe toată lungimea formei, apoi întinzi jumătate din compoziţia de brânză şi repeţi straturile.

Acoperi compoziţia cu folie introduci tava în frigider. A doua zi, răstorni terina pe un platou, apoi o tai în felii nu prea subţiri.

Terina cu sunca si verdeata

Terina_cu_sunca_si_verdeata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.