Terina cu somon si urda

Printeaza

Terina cu somon si urda din: fileuri de somon, sare grunjoasa, zahar tos, piper, urda, crema de branza de vaci, coaja de lamaie, zeama de lamaie.

Ingrediente:Terina_cu_somon_si_urda

  • 300 g fileuri de somon proaspat
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 lingurite piper, zdrobit
  • 200 g somon afumat
  • 125 g urda
  • 200 g crema de branza de vaci
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Pune somonul la marinat cu sare, zahăr şi piper, la rece peste noapte. A doua zi, clăteşte rapid sub jet de apă rece şi apoi usucă. Curăţă de pieliţă. Tapetează forma de chec cu film alimentar şi apoi tapetează cu feliile de somon; ai grijă ca marginile să fie depăşite în afară.

Amestecă urda cu brânza de vaci cremă grasă şi coaja rasă şi zeama de lămâie. Toarnă circa 1/5 în formă şi întinde într-un strat uniform. Aşaza o pătrime din somonul proaspăt tăiat felii subţiri şi continuă procedeul cu ingredientele rămase.

La final acoperă cu somon afumat şi pliază marginile de somon şi filmul alimetar. Dă la rece minim 2 ore înainte de a tăia si servi.

Terina cu somon si urda

Terina_cu_somon_si_urda

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • terina de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.