Terina cu sfecla si nuca

Printeaza

Terina cu sfecla si nuca din: sfecla, ulei de masline, patrunjel, marar, nuci, usturoi, cascaval, ulei de masline, branza telemea, sare, piper, usturoi, mustar, otet de mere si salata verde.

Ingrediente:Terina_cu_sfecla_si_nuca

  • 3 sfecle (750 g)
  • 2 linguri ulei de masline

crema de branza:

  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 2 linguri nuci zdrobite
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cascaval ras
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 g branza telemea (preefrabil de capra)
  • sare
  • piper

vinegreta:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet de mere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 salata verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi sfecla, înfăşurafi-o în folie de aluminiu şi puneţi-o la cuptor, la foc potrivit, pentru cel puţin 2 ore. Lăsaţi-o la răcit şi apoi curăţaţi-o de coajă şi tăiaţi-o în felii subţiri. Stropiţi feliile cu ulei.

Pregătiţi crema de brânză astfel: tăiaţi mărunt verdeaţa şi amestecati-o bine cu ulei şi cu caşcavalul ras. Adă¬ugaţi usturoiul pisat, nucile şi telemeaua rasă. Condimentaţi cu sare şi piper şi puneţi compoziţia la rece pentru 10 minute.

Tapetaţi o tavă de chec cu folie de plastic. Puneţi pe fundul tăvii un strat de felii de sfeclă, apoi deasupra lor întindeţi un strat mai gros de cremă de brânză.

Deasupra acestuia puneţi din nou felii de sfeclă. Alternaţi astfel straturile, până când se termină toate ingredientele.

Stratul de deasupra trebuie să fie din sfeclă. Astfel pregătită, lăsaţi terina la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru a o servi, pregătiţi un platou pe care puneţi foi de salată verde şi stropiţi-le cu vinegreta obţinută din amestecul ingredientelor.

Terina cu sfecla si nuca

Terina_cu_sfecla_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.