Terina cu doua feluri de somon

Printeaza

O reteta delicioasa de terina cu doua feluri de somon din: file de somon, somon afumat, avocado, foid e gelatina, cupa de peste, marar, zeama de lamaie, smantana, hrean, boabe de piper rosu, sare si piper.

Ingrediente:Terina cu doua feluri de somon

  • 1 file de somon (600 g)
  • 6felii de somon afumat
  • 2 avocado
  • 12 foi de gelatină uscată
  • 1 pliculeţ concentrat de supă de peşte
  • 10 fire de mărar
  • zeama unei lămâi
  • 2 linguri hrean ras
  • 500 g smântână lichidă
  • boabe de piper roşu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi gelatină în apă. Tăiaţi somonul crud în fâşii de 2 cm lăţime şi de lun­gimea unei tăvi neaderente. Puneţi-le 2-3 min într-un litru de supă clară, ce clo­coteşte uşor, pregătită din conţinutului pliculeţului. Scurgeţi somonul. Strecuraţi supa şi păstraţi 400 ml.

Di­zolvaţi în ea 6 foi de gela­tină şi lăsaţi să se răcească, încălziţi 300 ml de smân­tână, dizolvaţi în ea 3 foi de gelatină şi lăsaţi la răcit. Mixaţi pulpa de avocado cu zeama de lămâie, sare şi piper.

Incorporaţi în compozi­ţia de smântână cu gelatină, încălziţi smântână rămasă adăugaţi hreanul şi 3 foi de gelatină; lăsaţi la răcit. Tăiaţi somonul afumat în fâşii şi presăraţi-le cu 4 fire de mărar tocat.

Turnaţi în formă un strat de 1/2 cm din jeleul preparat cu supă şi puneţi-1 5 min în congelator. Presăraţi apoi puţin mărar tocat şi aşezaţi deasupra jumătate din fâşiile de somon fiert. Acoperiţi cu restul de jeleu făcut din supă şi puneţi în congelator.

Intindeţi jumătate din cre­ma de avocado, acoperiţi cu jumătate din somon, turnaţi jeleu şi puneţi în congelator.

Adăugaţi un strat de cremă de hrean şi puneţi din nou în congelator. Continuaţi până la terminarea ingredi­entelor, terminând cu un strat de jeleu. Lăsaţi terina în frigider timp de 12 h.

Pentru servire, scoateţi terina din formă, pe un platou, şi decoraţi cu mă­rar şi boabe de piper roşu.

Terina cu doua feluri de somon

Terina cu doua feluri de somon

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.