Terină cu ardei copt
PrinteazaTerină cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt, zeama de lamaie si sare.
- 8 ardei capia
- 2 dovlecei
- 100 g sunca
- 200 g branza de vaci
- 250 g unt
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Coace ardeii şi curăţă-i de coajă, cotor şi seminţe. Curăţă dovleceii de coajă, taie-i pe lungime, opăreşte-i 1 5 minute în apă clocotită în care ai adăugat un praf de sare şi lasă-i la scurs.
Freacă untul (păstrează trei linguri) cu brânza de vaci folosind un robot pentru a obţine o pastă cât mai fină şi potriveşte de sare.
Unge o tavă de chec (de preferat, de porţelan) cu puţin unt şi tapeteaz-o cu ardei copţi.
Pune un strat subţire de brânză, aşază un strat de dovlecei, unul de brânză, feliile de şuncă, încă un strat de brânză, altul de dovlecei şi ultimul de brânză.
Acoperă totul cu ardei copt şi pune tava în frigider pentru câteva ore (de preferat, de seara până dimineaţa). Răstoarnă terina pe un platou şi serveşte-o stropită cu puţin unt topit şi zeamă de lămâie.
Terină cu ardei copt
Pofta buna!