Terină cu ardei copt

Printeaza

Terină cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt, zeama de lamaie si sare.

Ingrediente:Terina_cu_ardei_copt

  • 8 ardei capia
  • 2 dovlecei
  • 100 g sunca
  • 200 g branza de vaci
  • 250 g unt
  • zeama de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Coace ardeii şi curăţă-i de coajă, cotor şi se­minţe. Curăţă dovleceii de coajă, taie-i pe lungi­me, opăreşte-i 1 5 minute în apă clocotită în care ai adăugat un praf de sare şi lasă-i la scurs.

Freacă untul (păstrează trei linguri) cu brânza de vaci folosind un robot pentru a obţine o pas­tă cât mai fină şi potriveşte de sare.

Unge o tavă de chec (de preferat, de porţelan) cu puţin unt şi tapeteaz-o cu ardei copţi.

Pune un strat subţire de brânză, aşază un strat de dovlecei, unul de brânză, feliile de şuncă, încă un strat de brânză, altul de dovlecei şi ulti­mul de brânză.

Acoperă totul cu ardei copt şi pune tava în frigider pentru câteva ore (de preferat, de seara până dimineaţa). Răstoarnă terina pe un platou şi serveşte-o stropită cu puţin unt topit şi zeamă de lămâie.

Terină cu ardei copt

Terina_cu_ardei_copt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.