Terci de ovaz
PrinteazaTerci de ovaz din: apa, ovaz, stafide, sirop de artar, capsune, kiwi, scortisoara, seminte de in, nuci.
- 2 căni de apă
- 1 cană de ovăz traditional
- 1/2 de cană de stafide
- 1/2 de cană de afine
- 2 lingurite de sirop de artar, împărtit
- 1/2 de cană de căpşune feliate
- 1-2 kiwi, curătate de coajă şi tăiate cubulete
- scortişoară, după gust
- seminte de in
- nuci, tocate (optional)
Mod de preparare:
Se fierbe apa, se adaugă ovăzul şi stafidele şi se amestecă până când compozilia se îngroaşă (2-3 minute).
Se pun afinele pe fundul bolului de servire. Se presară o lingura de sirop de agar.
Se toarnă terciul de ovăz peste afine. Pe terci se pun bucăti de căpşune şi kiwi. Se presară cu generozitate scortişoară şi seminte de in, se mai pune o lingurilă de sirop de agar şi se presară nuci tocate.
Pofta buna!