Tempura de pui cu piper

Printeaza

Tempura de pui cu piper din: piept de pui, tije de rozmarin, piper, bere, faina, oua, amidon, sare.

Tempura este o delicioasă și populară tehnică de gătit din bucătăria japoneză, care implică prăjirea în ulei a diferitelor tipuri de alimente învelite într-un aluat subțire și crocant.

Această tehnică de prăjire este adesea folosită pentru fructe de mare și legume, dar poate fi, de asemenea, aplicată și pe carne sau pește.

 

Ingrediente:Tempura_de_pui_cu_piper

  • 1 kg piept d epui dezosat
  • tije de rozmarin pentru decor
  • piper macinat

pentru crusta:

  • 300 ml bere rece
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri amidon
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, il usucui pe servetele de bucatarie si apoi il tai fasii si il pui intr-un bol.

Pentru tempura amesteci berea rece, ouale cu faina si cu amidonul. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii.

Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Torni tempura peste fasiile de pui.

Pui ulei la incins, intr-un ceaun si prajesti pana se rumenesc frumos. Le scoti pe servetele pentru a inlatura excesul de grasime

. In momentul servirii, le asezi intr-o tava sau pe un platou, le presari, daca vrei, cu piper proaspat macinat si le ornezi cu tije de rozmarin.

Tempura de pui cu piper

Tempura_de_pui_cu_piper

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.