Tempura cu legume

Printeaza

Tempura cu legume

Ingrediente:Tempura cu legume

  • 1 si 1/4 ceaşcă făină
  • 1 ou
  • 1si 1/4 ceaşcă apă rece
  • 130 g broccoli
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi (roşu şi verde)
  • 1 morcov
  • 60 g fasole verde
  • ulei

Pentru sos:

  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri ketchup iute.

Preparare:

In făina cernută şi pusă într-un castron mai mare, se face la mijloc o adâncitură, se pun în ea oul şi apa rece; se prepară un aluat subţire, care se ţine acoperit, o oră, la frigider. Broccoli se curăţă, se spală şi se desface bucheţele.

Ceapa se taie rondele, ardeii se taie fâşii subţiri, iar fasolea se taie bucăţi lungi de 6 cm, ca şi ardeii. Fiecare păstaie se taie în două, pe lung. Se încorporează toate legumele în aluatul scos din frigider şi se amestecă uşor.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se iau cu un cleşte de bucătărie legumele date prin aluat (câte două bucăţi odată), se introduc în uleiul încins, câteva secunde, până se întăreşte aluatul. Apoi li se dă drumul din cleşte şi se rumenesc până devin crocante.

După ce se scurg pe hârtie absorbantă, se servesc calde, cu sos de soia şi ketchup, sau cu alt sos picant.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta simpla si gustoasa. Si chiar rapida. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.