Ţelină umplută

Printeaza

 

Ingrediente:

Cureţi de coajă 6 ţeline, le scobeşti cu un cuţit, iar miezul îl pui separat într- un vas emailat. Celor 6 ţeline le vei tăia partea de jos pentru a le face astfel o “bază” stabilă.

Umpli ţelinele cu un amestec de cartofi tăiaţi cubuţele, ardei verde şi roşu tăiat mărunt, roşii decojite tăiate fin (fără seminţe). Astfel umplute “coşuleţele” din ţelină le ornezi cu frunze de pătrunjel sau tarhon şi le pui la înăbuşit în puţin ulei de măsline într-o tigaie cu pereţi înalţi.

Apoi le aşezi într-o cratiţă înaltă, unele lângă altele, iar peste ele adaugi miezul de ţelină (care a rezistat de la scobirea acestora), tăiat cubuleţe. Umpli cratiţa cu apă şi torni câteva linguri de ulei.

După ce au fiert, le acoperi cu un sos format din: 2 linguri bulion, 1 lingură făină, 1 păhărel de smântână, toate bine amestecate. Cratiţa cu ţelinele fierte o introduci în cuptorul preîncălzit şi o vei ţine până când sosul scade şi ţelinele se rumenesc.

Inainte de a le aduce la masă, le ornezi cu pătrunjel tăiat fin. în funcţie de gust, le poţi mânca şi cu smântână sau chiar cu iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.