Telina cu masline si vin

Printeaza

Telina cu masline si vin

Telina cu masline si vin

Ingrediente:

  • 2 teline mari
  • o ceapa
  • 30 g de masline
  • 8 linguri de ulei
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de vin
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 lamâie
  • o lingura de zahar
  • o foaie de dafin
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic.

Peste ceapa puneti telina taiata betisoare (de 1 cm grosime si de 4-5 cm lungime), lasati-le 2-3 minute pe foc, apoi stingeti cu 1 l de apa fierbinte.

Puneti imediat si maslinele, acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic, pina cind telina este gata.

Adaugati vinul, sucul de rosii frecat cu faina, 3-4 felii de lamiie fara coaja, zaharul caramelizat si stins cu 2 linguri de apa fierbinte.

Puneti foaia de dafin, piperul si apa cit sa acopere ingredientele.

Dati vasul la cuptor ca sosul sa se lege.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.