Telina ca la Milano

Printeaza

Telina ca la Milano din: telina, unt sau margarina, vin alb, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, sare si piper.

Remoulade_de_telina _03

 

Ingrediente:

  • 1 ţelină mare
  • 4 linguri cu vârf de unt sau margarina
  • un pahar cu vin alb
  • 1 ceapă
  • pătrunjel verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 3-4 ciuperci
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi ţelina, curăţaţi-o de coajă, apoi tăiaţi-o în felii rotunde potrivit de mari, pe care le fierbeţi în apă clocotită şi puţin sărată.

Când ţelina este fiartă pe jumătate, puneţi-o într-un vas uns cu unt şi deasupra turnaţi un sos pregătit din: ciupercile tăiate fin, călite, vinul, ceapa tocată, usturoiul (mujdei).

Când sunt fierte aceste ingrediente, turnaţi-le peste ţelină şi daţi vasul la cuptor pentru 15 minute. Potriviţi preparatul de sare, piper şi decoraţi-l cu multă verdeaţă.

 

 

Telina ca la Milano

Remoulade_de_telina _03

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.