Ţelină a la grec

Printeaza

 Ţelină a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, piper, ulei, sare de lamaie, faina, masline, sare.

Ingrediente:Ţelină a la grec

  • 2 kg ţelină
  • 250 g ceapă
  • 400 g arpagic
  • 200 g mazăre
  • 2 legături verdeaţă
  • 2 g piper
  • 150 g ulei
  • sare de lămaie (după gust)
  • 1 lingură făină
  • 150 g măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Dacă ţelina este veştedă, se ţine mai întîi în apă rece. Feliile de ţelină se prăjesc pe rînd în ulei bine încins, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tocată foarte mărunt. Cînd ceapa începe să se prăjească, se adaugă făină.

După ce s-au prăjit împreună, se stinge cu apă. Se po­triveşte de sare şi de piper, se adaugă ţelina prăjită, arpagic înăbuşit, măsline opărite, mazăre verde şi mărar tocat, lăsind să fiarbă circa 30 min.

Se potriveşte de acru cu zeamă de lămîie sau cu sare de lămîie. Se aranjează pe platou, presărînd deasupra verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.