Tatar Aş

Printeaza

Faci un aluat ca pentru tăieţei din 2 ouă, 1 cană apă, sare şi făină cât cuprinde, împărţi coca în 4-5 bucăţi. Din fiecare bucată întinzi câte o foaie mare, subţire, o rulezi pe vergea, după care o pliezi ca pe un evantai.

Tai transversal cam din 4 în 4 cm. Iţi ies mai multe fâşii, le pui una peste alta şi le tai pătrăţele cu latura de 4 cm. Fiecare pătrăţică o umpli cu carnea preparată astfel: 500 g carne tocată, 1 ceapă, sare, piper, lei apoi două colţuri opuse şi le uneşti formând astfel un triunghi.

Celelalte două colţuri le uneşti la rândul lor, în sens opus. Procedezi la fel cu fiecare pătrăţică. Pune între timp la fiert apă cu sare. în momentul în care a dat în clocot, pui bucăţelele astfel formate şi le laşi să fiarbă la foc domol.

După ce au fiert le strecori şi le răstomi pe un platou. Cât sunt fierbinţi le amesteci cu o lingură-două de unt sau cu puţin ulei încins. Se servesc calde, cu iaurt în care ai pisat câţiva căţei de usturoi.

Tatar Aş

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.