Tartine de mămăligă

Printeaza

O reteta de tarine de mamaliga din: apa, malai, morcovi baby, usturoi, stafide, slata rucola, vin alb demidulce, sos de soia, pudra de curry, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Tartine de mămăligă

  • un litru apă
  • 230 g mălai
  • 400 g morcovi baby
  • o căpăţână de usturoi
  • 50 g stafide
  • 100 g salată rucola
  • 500 ml vin alb demidulce
  • o lingură de sos de soia
  • o linguriţă de pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Stafidele se pun la înmuiat în vinul alb cu o oră înainte, ca să aibă timp să se umfle. Apa se pune la fiert împreună cu o linguriţă rasă de sare, jumătate din pudra de curry, mălaiul şi se lasă să fiarbă.

Se stropeşte o tavă cu apă rece, se toarnă mămăliga, se nivelează cu un cuţit umezit şi se lasă să se răcească. Când s-a întărit suficient, se taie triunghiuri şi se prăjesc în ulei încins sau se coc în cuptor.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pune usturoiul tocat mărunt şi se căleşte până devine auriu. Se adaugă morcovii întregi sau tăiaţi în jumătăţi, stafidele înmuiate şi vinul rămas în castron. Se adaugă sosul de soia, pipe­rul, pudra de curry rămasă, jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format.

Tartinele se servesc împre­ună cu legumele prăjite şi salata rucola, stropite cu puţin ulei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.