Tartine cu spanac şi roşii

Printeaza

Tartine cu spanac şi roşii din: spanac, usturoi, unt, ardei iute murat, lapte, faina, apa drojdie, masline, ulei de masline, zahar, rosii cherry, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Tartine_cu_spanac_si_rosii

  • 400 g spanac congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 50 g unt
  • doi ardei iuti murati
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 20 g drojdie
  • 100 g masline
  • doua linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu zahar
  • 200 g rosii cherry
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curata de coji, se spala si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se caleste doua minute. Se adauga spanacul congelat, se toarna o cana cu apa, laptele, se presara sare si piper dupa gust. Cand spanacul a fiert se adauga rosiile cherry taiate felii, un ardei iute murat taiat felii si oregano uscat.

Drojdia se dizolvă în apa călduţă, se amestecă bine cu o linguriţă cu sare, zahărul tos, uleiul şi măslinele tocatş. Se adaugă făina, se frământă şi se lasă să crească 30 de minute.

Se împarte în bucăţi potrivit de mari, li se dă formă de dreptunghi, se aşază pe o tavă presărată cu făină şi se introduc în cuptorul încins pentru 25-30 de minute. Călduţe, se taie felii, se pune deasupra crema de spanac şi se servesc imediat. Ca sa se simta mai bine gustul cremei de spanac, se incalzeste si se pune peste tartine.

Tartine cu spanac şi roşii

Tartine_cu_spanac_si_rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta ideea asta de tartine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.