Tartine cu roşii şi pesto

Printeaza

Tartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde.

Ingrediente:Tartine_cu_rosii_si_pesto

  • 8 rosii medii, taiate pe jumatate
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4 felii de paine integrala
  • 1 catel de usturoi
  • 25 g seminte de pin, prajite
  • 1 legatura mica de menta
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 100 g ricotta
  • salata verde, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190°C/gaz 5. Pune jumătăţile de roşii într-o tavă, aşezate într-un singur strat. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le bine şi dă-le la cuptor timp de 20 de minute. Lasă-le deoparte.

Prăjeşte pâinea, aromeaz-o cu usturoiul (păstrează căţelul întreg pentru a-l adăuga în pesto). Unge pâinea cu ulei de măsline şi aşaz-o pe farfurii.

Foloseşte un robot de bucătărie pentru a mărunţi seminţele de pin, menta, usturoiul, uleiul de măsline rămas şi oţetul balsamic. Mixează-le până obţii o pastă. Unge pâinea cu ricotta, apoi aşază felii de roşii coapte şi stropeşte-le cu sosul pesto. Serveşte alături de o salată, dacă doreşti.

Tartine cu roşii şi pesto

Tartine_cu_rosii_si_pesto

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata tartinele cu rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.