Tartine cu mango si branza

Printeaza

O reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai,  sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata rucola si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Tartine cu mango si branza

  • 250 ml apă
  • 250 ml lapte dulce
  • 300 g mălai
  • 300 g brânză cu mucegai
  • două bucăţi de mango
  • o lingură rasă de sare mare
  • 125 g parmezan
  • 75 g unt
  • pudră de curry
  • boia iute
  • piper
  • salată rucola
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pune la fiert apa amestecată cu laptele dulce, sarea şi piperul după gust. Când începe să clocotească se pune untul, se lasă să se topească, se presară o jumătate de linguriţă de pudră de curry şi un praf de boia iute. Se adaugă mălaiul, se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă.

Când mămăliga este gata, se adaugă parmezanul ras, se amestecă, se toarnă într-o tavă adâncă stropită cu apă rece, se nivelează şi se lasă să se răcească. Se taie triunghiuri, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu spumiera pe şervete absorbante ca să elimine uleiul în exces.

Salata rucola se pune într-un bol împreună cu mango tăiat cubuleţe şi brânza cu mucegai tăiată mărunt. Se amestecă bine şi se ser­veşte alături de triunghiurile de mălai calde sau reci. Triunghiurile de mămăligă se pot frige pe grătar sau în cup­tor, pe o tavă tapetată cu hârtie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.