Tartine cu branza si somon

Printeaza

Tartine cu branza si somon din: paine toast, branza dulce, file de somon afumat, smantana, gelatina, marar, piper alb, sare de mare.

Ingrediente:Tartine_cu_branza_si_somon

  • 6 felii paine toast integrala
  • 500 g branza dulce
  • 250 g file de somon afumat
  • 2 linguri smantana cu continut redus de grasime
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 1 legatura marar
  • piper alb proaspat macinat
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Păstrezi pentru decor  1/4 din fileurile de somon şi câteva frunze de mărar, iar restul le tai marunt. Rehidratezi gelatina în 50 ml apă rece, iar după 10 minu­te o topeşti la bain -mărie sau în cuptorul cu microunde. Scurgi bine brânza dulce. O mixezi împreună cu peştele, smântână, mărarul, sare şi piper după gust.

Torni gelatina în fir subţire şi omogenizezi. Dacă do­reşti, poţi să condimentezi pasta şi cu alte plante aro­matice: maghiran, oregano, hasmaţuchi. Tapetezi cu folie de poli­etilenă o tăviţă lată cât feliile de pâine.

Aşezi 3 felii de pâine una lângă alta, torni uniform  din compoziţia cu brânză, apoi acoperi cu feliile, pui dea­supra folie, ca să nu se usuce pâinea şi presezi uşor, pe toată suprafaţa.

Păstrezi tava în frigider pentru aproximativ 2 ore. Porţionezi tartinele în tavă, apoi le răstorni pe un platou şi le decorezi cu restul de pastă, cu peştele şi cu mărarul rămase.

Tartine cu branza si somon

Tartine_cu_branza_si_somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.