Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

Printeaza

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

Ingrediente:Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

  • 500 g sparanghel
  • 180 g şvaiţer
  • 3 ouă
  • 2 linguri făină
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri smîntînă
  • sare
  • puţin cayenne sau boia
  • 70 g unt
  • 18 tartelete coapte din foitaj

 

Mod de preparare:

Se curăţă sparanghelul să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, atit cît este crud.

Se fierbe 15 minute cu sare şi puţin unt. Separat se face un sos alb gros din unt, lapte, zeama de sparanghel, cayen, sare şi smantină. Jumătate din sos se amestecă cu sparanghelul bine stors şi se pune in tartelete.

Restul de sos se amestecă cu gălbenuşul, şvaiţerul ras (sau altă brînză) şi cu albuşul bătut spumă. Se pune în tartelete şi se dă la cuptor moderat 15 minute, înainte de a fi servit.

 

Pofa buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.