Tarte cu ton şi icre de Manciuria

Printeaza

Tarte cu ton şi icre de Manciuria din: ulei de floarea soarelui, ou, faina, sare, ton, macrou afumat, unt, capere, suc de lamaie, coriandru, piper, sare, maioneza, icre de maciuria si marar.

Ingrediente:

aluat:

  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • sare

umplutura:

  • 200 g ton in suc propriu (din conserva)
  • 200 g macrou afumat
  • 50 g unt
  • 2 lingurite de capere
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 praf de coriandru
  • piper verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • 300 g maioneza
  • 100 g icre de Manciuria
  • cateva fire de marar

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: într-un castron se bate cu telul uleiul cu apă, ou şi sare. Se adaugă făina şi se amestecă totul cu o lingură de iemn. Se modelează aluatul obţinut sub formă de bilă şi se dă la frigider 30 min.

Se întinde o foaie de aluat şi se repartizează în forme de corăbioare. Se coc la cuptor, în forme unse şi se lasă să se răcească. Apoi se răstoarnă din forme şi se lasă să se răcească.

Se pasează peştele afumat cu suc de lămâie şi unt; se înglobează tonul bine scurs, capere şi miro­denii. Se umplu tarte­le cu acest amestec şi se şpriţează deasupra maio­neză. Se pre­sară icre şi mărar verde.

Tarte cu ton şi icre de Manciuria

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata tartele astea

  2. Valentina Negrescu

    Ce bine arata tartele astea cu ton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.