Tarte cu piure de mazare si rosii

Printeaza

Tarte cu piure de mazare si rosii din: făină, sare, praf de copt, apa calda, ulei, mazare, ulei, ceapa, piper, rosii.

Tarte_cu_piure_de_mazare_si_rosii

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 ml apă caldă
  • 200 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 500 g mazăre
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • sare piper
  • 3-4 roşii

Mod de preparare:

Fierbi mazărea în apă cu sare şi o scurgi, păstrând 1/2 de cană de zeamă. Căleşti cea­pa tocată în ulei, iar când a devenit sticloasă adaugi mazărea şi torni zeama.

Laşi să cloco­tească 2-3 minute, dai deoparte şi, după ce s-a răcorit, pasezi mazărea. Asezonezi piureul cu sare şi piper după gust.

Pui toate ingredientele pentru aluat într-o ca- serolă cu capac şi agiţi până observi că alua­tul a început să se omogenizeze.

Presari făi­nă pe suprafaţa de luau, răstomi aluatul şi-l frămânţi până nu se mai ţine de degete, apoi îl aşezi în forme, inclusiv pe margini.

Torni piureul de mazăre şi aşezi roşii tăiate felii. Dai tartele la cuptor până se rumenesc.

Tarte cu piure de mazare si rosii

Tarte_cu_piure_de_mazare_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.