Tarte picante cu spanac şi brânză

Printeaza

O reteta de tarte picante cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie, unt, spanac, branza feta, boia dulce, usturoi, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:Tarte picante cu spanac şi brânză

  • 250 g faina alba
  • 160 ml apa
  • 1 lingurita drojdie
  • 40 g unt

pentru umplutura:

  • 200 g spanac
  • 200 g branza feta
  • 1/2 branza feta
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerne faina amestecată cu drojdia într-un castron şi toarnă peste ea apa călduţă. Frământă, turnând câte puţin unt topit până când obţii un aluat elastic şi omogen.

Inveleşte-1 în folie alimentară şi pune-l în frigider să se odihnească 30 de minute.

Toacă spanacul şi amestecă-1 cu boiaua dulce şi iute, chimenul, usturoiul şi ceapa tocate mărunt, sare şi piper, după gust.

Fărâmiţează brânza şi pune-o peste spanac, apoi amestecă până obţii o compoziţie omogenă, adăugând puţin ulei dacă este nevoie.

Intinde din aluat o foaie subţire şi îmbracă cu ea fundul a 8 forme rotunde mici, cu pereţii nu prea înalţi. Poţi folosi şi o formă mare.

Pune o lingură de umplutură în fiecare, nive­lează şi acoperă cu aluat. Lipeşte marginile celor două foi de aluat, presându-le cu degetele.

Pune tartele la copt 30-35 de minute, la 190° C, scoa- te-le din forme şi serveşte-le fierbinţi sau călduţe.

Tarte picante cu spanac şi brânză

Tarte picante cu spanac şi brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.