Tarte de mălai cu şuncă

Printeaza

O reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper.

Ingrediente:Tarte_de_malai_cu_sunca

  • 115 g făină
  • 100 g mălai
  • 250 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 50 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 200 g şuncă
  • 100 g brânză cu mucegai
  • 200 g spanac baby
  • o lingură de praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se pun făina şi mălaiul cernute, praful de copt, un sfert de linguriţă de sare, piper după gust şi laptele dulce.

Se amestecă totul, se adaugă şunca tăiată cubuleţe sau julien, spanacul spălat şi rupt în bucăţi mai mici.

Se presară zahărul tos, se adaugă untul moale, brânza cu mucegai şi ouăle mixate separat.

Se amestecă totul cu un tel sau cu o lingură din lemn, se toarnă în forme de brioşe unse cu unt şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc potrivit 15-20 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în com­poziţie, aceasta iese curată.

Se lasă să se răcească 10 minute în forme, se scot pe un grătar de bucătărie şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească complet, apoi se servesc.

Tarte de mălai cu şuncă

Tarte_de_malai_cu_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.