Tarte cu glazura de lamaie

Printeaza

Tarte cu glazura de lamaie din: unt , zahar, faina, oua, drojdie pentru patiserie, lapte, zahăr pudră, suc de lămâie.

Ingrediente:Tarte_cu_glazura_de_lamaie

  • 200 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 200 g de făină
  • 4 gălbenuşuri
  • drojdie pentru patiserie
  • 2 linguri de lapte

Pentru glazură:

  • 1 albuş
  • 100 g de zahăr pudră
  • câteva picături de lămâie

Mod de preparare:

Bateţi untul împreună cu zahărul până la obţinerea unei compoziţii cremoase. Separat, bateţi uşor gălbenuşurile şi adăugaţi-le puţin .câte jauţin la aluatul din unt şi zahăr, amestecându-le bine.

Adăugaţi jumătate din făină încorporând-o delicat şi fără să o bateţi. Incorporaţi laptele şi restul de făină cu drojdia. Daţi la cuptor la 180 °C pentru 18-20 de minute.

Treceţi acum la glazură. Amestecaţi toate ingredientele pentru a obţine.o compoziţie densă şi cremoasă. Coaceţi în cuptor tartele şi apoi ungeţi-le cu glazură.

Tarte cu glazura de lamaie

Tarte_cu_glazura_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.