Tarte dulci cu sos picant

Printeaza

Tarte dulci cu sos picant din: branza de vaci, zahar tos, lamaie, portocala, oua, zahar vanilinat, gris, budinca de vanilie, fructe uscate, sare, ardei iute, frisca, ciocolata neagra, migdale si unt.

Ingrediente:Tarte_dulci_cu_sos_picant

  • un kg branza de vaci
  • 200 g zahar tos
  • o lamaie
  • o portocala
  • 4 oua
  • zahar vanilinat
  • 60 g gris
  • un plic budinca de vanilie
  • 100 g fructe uscate
  • 2 g sare
  • un ardei iute
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g migdale
  • unt

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează zahărul cu sarea şi ouăle până îşi dublează volumul. Se adaugă grişul şi brânza de vaci, două pliculeţe de zahăr vanilinat, budinca de vanilie, coajă rasă de lămâie şi portocală. Se toarnă puţin suc de la cele două fructe, se mixează totul, apoi se adaugă fructele uscate şi jumătate din migdale tocate mărunt.

Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie şi, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească complet în tavă apoi se scoate un un tocător şi se decupează cercuri cu o formă. într-o oală se pun la topit la bain-marie ciocolata şi frişca.

Când a devenit lichidă compoziţia se adaugă ardeiul iute, se ţine două minute pe foc apoi se toarnă peste cercurile de tarte. Se servesc imediat presarate cu restul de migdale.

Tarte dulci cu sos picant

Tarte_dulci_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.