Tarte de nuci cu ananas

Printeaza

Tarte de nuci cu ananas

Tarte de nuci cu ananas

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g miere
  • 200 g făină pentru prăjituri
  • un plic de zahăr vanilat
  • 50 g de nuci tocate fin

Pentru cremă:

  • 800 g ananas din compot sau fruct
  • 40 ml brandy
  • un litru de frişca
  • 2 linguri de miere
  • 50 g de nuci măcinate fin
  • 16 nuci întregi

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, vanilia, gălbenuşurile, peste care s-a pus puţină sare şi, la sfârşit, se pun nucile, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi făina amestecându-se încet în acelaşi sens.

Se tapetează tava cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia, se întinde uniform în forma de tort şi se bagă la cuptor la 160° C.

Intre timp, se bate frişca cu mierea şi cu vanilia şi se lasă la rece. Se taie bucăţile de ananas din compot şi după ce s-a copt

blatul se lasă să se răcească. Se taie în două sau în trei şi se însiropează. Siropul se face din zeama din compot şi brandy şi se întinde cu o pensulă specială pe fiecare blat.

După ce s-a însiropat, se amestecă frişca cu nucile fin măcinate şi se întinde pe blaturi.

Fructele de ananas se pun din loc în loc, atât în interior, cât şi ca ornament. Se îmbracă tortul cu restul de frişca şi se ornează cu miez de nucă coaptă şi ananas.

Tarte de nuci cu ananas

Tarte de nuci cu ananas1.jpg  Tarte de nuci cu ananas.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.