Tarte cu zmeura

Printeaza

Tarte cu zmeura din: faina, migdale, praf de copt, zahar brun, ou, apa, unt, zmeura, zahar pudra, amidon, lamaie, sare, menta, zahar vanilinat, frisca, sos de menta.

Ingrediente:Tarte_cu_zmeura

  • 250 g faina
  • 125 g migdale
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 40 g zahar brun
  • un ou
  • 50 ml apa
  • 150 ml unt
  • 400 g zmeura
  • 75 ml zahar pudra
  • o lingurita cu amidon alimentar
  • o lamaie
  • sare
  • menta
  • zahar vanilinat
  • frisca
  • sos de menta

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune făina, se adaugă 140 g unt, apa rece, un praf de sare şi zahărul brun.

Se presară praful de copt, jumătate din migdalele măcinate, se adaugă oul şi se frământă până se obţine un aluat omogen, potrivit de tare.

Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Restul de unt se pune într-o cratiţă cu zahărul pudră, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi menta.

Se fierb două minute, se adaugă zmeura, amidonul dizolvat cu puţină apă, se amestecă şi se ţine pe foc; cinci minute.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se taie rondele cu o cană, se aşază în forme de tarte unse cu unt şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15 minute.

Se scot, se toarnă în fiecare sosul de zmeură, se aşază deasupra un grătar din aluat şi se introduc din nou în cuptor.

Se coc la foc mediu încă 15 minute.

Se servesc reci, cu frisca sau cu sos de menta.

Tarte cu zmeura

Tarte_cu_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.