Tarte cu ton, legume si busuioc

Printeaza

Tarte cu ton, legume si busuioc din: făină, sare, drojdie uscata, apa calduta, ton, ardei galben, ardei portocaliu, măsline negre, porumb, ciuperci, sare de mare, cimbru, busuioc.

Tarte_cu_ton_legume_si_busuioc

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  • apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 100 g ton
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei portocaliu
  • 2 linguri măsline negre
  • 50 g porumb
  • 70 g ciuperci
  • sare de mare
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare:

Amesteci făina cu droj­dia uscată, sarea, adaugi apă călduţă şi frămânţi un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.

Laşi aluatul la dospit la cald, pentru cel puţin 30 de minute.

Cureţi legumele, le speli şi le tai în fâşii subţiri. Rupi bucăţi de aluat pe care le întinzi pe masa presărată cu făină, sub forma unor bucăţi lunguieţe.

Repartizezi pe fiecare bucată de aluat legume tăiate, condimente şi bucăţi de ton, lăsând marginile libere.

Ridici marginile uşor peste umplutură şi mode­lezi aluatul astfel încât să obţii o formă de bărcută.

Introduci pidele în cup­torul preîncălzit, ia foc iute (240 °C) pehtru 15 minute.

Sunt mai bune calde, dar se pot consuma şi reci.

Tarte cu ton, legume si busuioc

Tarte_cu_ton_legume_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tartă cu ton si cascaval

Tarta cu ton, cascaval si spanac

Tarta cu ton, cascaval si spanac din: ton, spanac, unt, oua, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 50 ml smântână 150 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Laşi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.