Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie

Printeaza

Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie din: aluat foietaj, budincă de vanilie, struguri albi, struguri roşii, gem de caise, zahăr pudră.

Tarte_cu_struguri_germ_de_caise_si_budinca_de_vanilie

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj
  •  4-6 linguri cu budincă de vanilie
  •  36-48 boabe de struguri albi, tăiaţi în jumătate
  •  36-48 boabe de struguri roşii, tăiaţi în jumătate
  •  6-8 linguri cu gem de caise
  •  zahăr pudră pentru ornat

 

 

Mod de utilizare:

Incălzeşte cuptorul la 220 °C. întinde aluatul de foietaj şi taie marginile. Taie-l în jumătate pe lungime, apoi taie pe lăţime pentru a forma 8 sau 12 dreptunghiuri. Foloseşte un cuţit pentru a cresta un dreptunghi în aluat, aproape de margine, având grijă să nu tai aluatul, ci doar să îl crestezi.

Pune puţină budincă în centru şi întinde-o pe suprafaţa dreptunghiului făcut anterior prin crestarea aluatului. Foloseşte aproximativ o linguriţă – două de budincă.

Aranjează struguri tăiaţi în jumătăţi deasupra. Amestecă gemul de caise cu o lingură de apă până când devine mai lichid şi pune un strat deasupra strugurilor.

Coace aluatul în cuptor timp de 1 5-20 minute sau până când creşte şi devine auriu. Scoate tartele din cuptor şi mai pune deasupra un strat de gem de caise. Lasă-le deoparte pentru a se răci puţin.

Serveşte-le călduţe sau la temperatura camerei, cu puţin zahăr pudră presărat deasupra.

Tarte cu struguri, germ de caise si budinca de vanilie

 

Tarte_cu_struguri_germ_de_caise_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.