Tarte cu rosii si sardele

Printeaza

O reteta de tarte cu rosii, fileuri de sardele in ulei, unt, faina, sare, masline negre, ulei de masline, rozmarin, bulion, zahar, otet balsamic, sare, piper si rozmarin.

Ingrediente:Tarte cu rosii si sardele

  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • un praf de sare

pentru garnitura:

  • 500 g roşii
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 g fileuri de sardele în ulei
  • 40 g măsline negre, fără sâmburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 2 linguriţe de bulion
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri oţet balsamic
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • rozmarin pentru ornat
  • 8 forme de tarte

 

Mod de preparare:

Untul şi făina, sarea şi circa 100 ml apă se amestecă până se obţine un aluat fra­ged. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider aproximativ o oră. Roşiile se spală, se curăţă şi se ta­ie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt.

Fileurile de sardele şi măslinele se taie felii. Se încălzesc 2 linguri ulei de măsline. Ingredien­tele astfel pregătite, rozmarinul şi bulionul se amestecă cu o linguriţă de zahăr şi se caramelizează. Se stropeşte cu oţet, sare şi piper.

Aluatul din frigider se întinde în strat subţire, pe o suprafaţă presărată cu făină. Se taie ca pentru formele de tarte. Formele se ung cu unt, se pune un strat de aluat şi se um­plu cu garnitură.

Se pun în cuptorul preîncălzit la 180’C, cca 20 min., şi, imediat ce se scot din cuptor, se garnisesc cu rozmarin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.