Tarte cu praz

Printeaza

Tarte cu praz din: faina, sare, ou, unt, apa rece, unt, praz, zahar, sare, piper, cascaval, oua.

Ingrediente:Tarte_cu_praz

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1-2 lingurite apa rece

pentru umplutura:

  • 30 g unt
  • 2 fire de praz
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 100 g cascaval
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Amesteci făina, sarea şi untul până când compoziţia devine fărâmicioasă. Baţi oul cu 1-2 linguriţe de apă rece şi amesteci, până când aluatul devine omogen. Laşi la rece pentru 30 de minute.

Tai mărunt prazul până la frunze. Pui într-o strecurătoare şi speli sub jet de apă. Laşi la scurs. Separat, topeşti untul şi adaugi prazul. Presari zahărul şi ţii ta foc mic 10 minute. Adaugi sarea şi piperul. Incingi cuptorul. Porţionezi aluatul în 4 părţi, întinzi bine pe toată suprafaţa formei, în care ai pus hârtie de copt.

Inţepi cu furculiţa din loc în loc şi laşi să se coacă 20 de minute. Impărţi compoziţia de praz în cele 4 forme şi torni ouăle bătute. Presari caşcaval ras. Dai la cuptor pentru 25 de minute. Le laşi să se răcească la temperatura camerei.

Tarte cu praz

Tarte_cu_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.