Tarte cu praz si peste

Printeaza

Tarte cu praz si peste din: faina, unt, oua, sare, apa, praz, ceapa, vin,. smantana, sare, piper, peste afumat, susan, germeni de grau, salata verde.

Ingrediente:Tarte cu praz si peste

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt moale
  • un gălbenuş
  • un praf sare
  • o lingură apă rece

Pentru umplutură:

  • 2 bucăţi praz
  • 25 g unt
  • o ceapă
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 linguri smântână grasă
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • peşte afumat
  • puţin susan negru
  • germeni de grâu încolţit
  • salată verde


Mod de preparare:

Pentru aluat, untul tăiat cubulete se amestecă bine cu făina si sarea. Se amestecă uşor cu degetele până ce se obţine un amestec nisipos, uniform. Se adaugă gălbenuşul şi apă, se amestecă şi aluatul se adună sub forma unei bile care se înveleşte în folie si se lasă 2 ore la frigider.

Se lasă 5 minute pentru ca sosul să devină gros, se potriveşte de sare şi piper şi se trage de pe foc. Intre timp, partea albă a prazului tăiată mărunt şi ceapa tocată fin se pun la călit în unt. Se adaugă apoi vinul, se lasă la fiert 10 minute şi apoi se adaugă smântână.
Aluatul se întinde pe masă, se taie şi se transferă în formele de tartă de copt, se umplu cu fasole şi se coc 15-20 de minute. Se scot, se înlătură fasolea şi se lasă mini tartele la răcit. Se servesc umplute cu sosul de praz, cu peşte afumat deasupra, seminţe de susan si decor de germeni de grâu încolţit şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.