Tarte cu portocale

Printeaza

Tarte cu portocale

Tarte cu portocale

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 200 g unt
  • 80 g zahăr tos
  • două ouă
  • 4 linguri de apă
  • un borcănel de gem de caise
  • două portocale
  • sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • piper
  • fructe de sezon
  • frişca

Preparare:

Portocalele se spală, se rade coaja, iar pulpa se toacă mărunt. Intr-un castron se amestecă făina cu untul, zahărul tos, zahărul vanilat şi un praf de sare.

Se adaugă ouăle mixate şi apa rece, pudra de scorţişoară, un vârf de cuţit de piper măcinat şi coaja rasă de la portocale.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu o folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează cercuri cu o formă specială sau cu o cană, li se ridică puţin marginile ca să nu curgă dulceaţa şi se aşază într-o tavă.

Se pune dulceaţa de caise amestecată cu pulpa de portocale, se introduce tava în cuptor, se coc 15-20 de minute la foc potrivit, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească.

Se servesc calde sau reci, cu salată din fructe de sezon şi frişca.

Tarte cu portocale

Tarte cu portocale.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Tartele cu portocale imi plac. Sunt dulci, dar si racoritoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.