Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche

Printeaza

Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche din: aluat de tarta, unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua, migdale, faina, lemon curd, migdale, zahar pudra si smantana.

 

Ingrediente:

  • 350g aluat de tartă gata făcut
  • 100g de unt la temperatura camerei
  • 100g de zahăr fin
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 2 ouă
  • 75g de migdale măcinate
  • 25g de făină obişnuită
  • 6 linguri de lemon curd
  • 25g fulgi de migdale
  • zahăr pudră pentru presărat
  • smântână sau crème fraîche pentru servit (opţional)

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Se pune aluatul în şase forme de tarte cu fundul detaşabil şi cu dimensiunile de 10cmx2cm.

Se taie surplusul de aluat şi se pun la rece.

Pentru a prepara crema Frangipane, se bat untul, zahărul şi coaja de lămâie până se obţine un amestec cremos.

Se adaugă ouăle unul câte unul, împreună cu o lingură de migdale măcinate.

Se adaugă migdalele rămase şi făina, se întinde pasta lemon curd pe tarte şi se pune crema Frangipane cu lingura pe deasupra.

Se presară fulgii de migdale, se pun pe o tavă şi se coc în cuptor timp de 25-30 de minute sau până când blatul este rumen şi umflat.

Se scot tartele din forme şi se servesc calde cu zahăr pudră şi smântână, după preferinţe.

Tarte cu migdale, lamaie si creme fraiche

Tarte_cu_migdale_lamaie_si_creme_fraiche

Pofta buna!

 

 

 

retete

Tarte cu Ceapa Rosie si Blat Crocant

Tarte cu Ceapa Rosie si Blat Crocant din: aluat de tarta, ceapa rosie, ulei de masline, zahar brun, otet balsamic, sare, piper, branza de capra, rozmarin. Tarta cu ceapă roșie este un preparat tradițional francez cu rădăcini adânci în bucătăria franțuzească. Aromele dulci și caramelizate ale cepei se combină perfect cu textura crocantă a blatului […]

Tarte cu icre și ouă de prepeliță

Tarte cu icre și ouă de prepeliță din: faina, sare, unt, galbenus, apa, margarina, crema de branza, oua de prepelita, icre de somon, caviar, marar. – 12 porții; pregătire: 25 min.; coacere: 25 min. Ingrediente: pentru aluat: 175 g făină 1 vârf de cuțit de sare 90 g unt 1 gălbenuș 2 linguri apă unt […]

retete

Minitarte cu brânză Roquefort

Minitarte cu brânză Roquefort din: aluat pentru foitaj, branza roquefort, iaurt, oua, nuci, ciuperci, gris, praf de copt, usturoi, ardei capia, ceapa, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 200 g brânză Roquefort 100 g iaurt 2-3 ouă 50 g nuci mărunțite 300 g ciuperci tăiate felii 5 linguri griș 1 vârf […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. interesanta reteta, nu pare greu de realizat

  2. in loc de migdale eu as pune alune la tarte si bineinteles lamaie si creme fraiche

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.