Tarte cu mere si levantica

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca  10 cm) unse. Se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc hiatu­rile cca 8 min.

Se spală şi se taie sferturi 500 g mere acrişoare. Pulpa se taie felii, cu tot cu coajă şi se stropesc cu 1 lingură suc de lămâie. Feliile de mere se aşază pe blaturi şi se reparti­zează deasupra stafidele scurse şi 1 linguriţă flori de levănţică.

Se mai coc tartele 15 min. Se lasă să se răcească şi se presară 2 linguri zahăr pudră.

Tarte cu mere si levantica

Tarte cu mere si levantica

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.